Depozito, villaya girişlerde villa kontrolü yapıldıktan sonra görevli tarafından teslim alınan bir ücrettir. Görevli kimse, villayı kontrol eder. Herhangi bir hasar olmadığı sürece bu ücret size çıkışta aynen iade edilir.
Önce kiralanmak istenen villa ve tarih aralığı belirlenir. Sonra ön rezervasyon formundan, belirlenen villa ile ilgili bir istek gönderilir. İlgili villanın müsaitliği tekrar kontrol edilip, rezervasyon işlemi başlatılır. Şirket hesabına ücretin belirli bir kısmını ( bu oran %25 ile %40 arasında değişmektedir ) yatırıldıktan sonra kiralama sözleşmesi müşteriye yollanır. Müşteri, bu sözleşmeyi doldurup, imzalayıp bize geri yolladıktan sonra müşteriye seyahat belgeleri yollanır. Böylelikle seçilen villa, talep edilen tarihlerde müşteri adına rezerve edilmiş olur. Geri kalan ücret ise eve girişte yetkili kişiye teslim edilir.
Sözleşme örneğini görmek için lütfen buraya tıklayın.
Seyahat belgesi örneğini görmek için lütfen buraya tıklayın.
Ön ödeme ücreti hesabımıza yatırıldıktan sonra veya kredi kartı ile ödeme gerçekleştikten sonra müşteriye yollanan müşteri sözleşmesinin içerisinde iptal şartları yer almaktadır. Villaya giriş tarihinden 30 gün önceye kadar yapılan iptallerde ön ödeme ücreti iade edilmez.
Kalan ödeme villaya giriş esnasında yapılmalıdır. Eğer villaya giriş tarihine 30 ile 15 gün arası bir süre kala rezervasyon iptal edilmek istenirse kalan ödeme tutarının %50 si müşteriden tahsil edilir. Eğer rezervasyon iptali eve giriş tarihinden 14 gün önce gerçekleşir veya eve giriş yapılmaz ise kalan ödeme tutarının tamamı müşteriden tahsil edilir.
Tatil villalarının bulunduğu yörelerde veya villaların kendisinde, evin tesisat donanımındaki problemler, bölgede yaşanan su veya elektrik kesintileri, deprem vb. felaketler gibi ön görülemeyen durumlarda Mumi Gayrimenkul rezervasyonu iptal etme hakkına sahiptir. Bu ve benzeri durumlarda Mumi Gayrimenkul, yapılan tüm ödemeyi misafire iade etmekle yükümlüdür. Müşterinin isteğine ve maduriyetine bağlı olarak Mumi Gayrimenkul en az kiralanan villanın ayarında alternatif villalar sunmaya çalışır. Müşteri, alternatif villa veya villalardan birini seçebileceği gibi isterse rezervasyonu tamamen iptal ederek yaptığı tüm ödemenin iadesini talep edebilir.
Müşterinin rezervasyon yapılan tarihlerde değişiklik yapma hakkı aşağıdaki şartlar dahilinde mevcuttur.
Rezervasyon değişiklik işlem ücreti 100 TL’dir. Zira rezervasyon tarihinizin bir gün bile değişmesi, villa sahibine ve size gönderilen bütün formların değiştirilip tekrar gönderilmesi anlamına gelmektedir. Sezon değişikliğinden doğan fiyat farklarının tekrar hesaplanıp, villa sahibine yapılan ön ödeme ücreti ve kesilen faturaların değişmesi demektir. Bu ciddi bir iş yükü getirdiği için bu ücret talep edilmektedir.
Rezervasyon tarihini villaya giriş tarihine ne kadar süre kala değiştirmek istendiği de ayrı bir kriterdir. Eve giriş tarihine 30 günden az bir süre kalmış ise tarih değişikliği yapılamaz. Bunun sebebi, müşteriye ayrılmış olan dönemin, 30 günden az bir süre içerisinde başka bir müşteriye kiralanma ihtimalinin çok düşük olmasıdır.